Je bekijkt nu Bitvavo
https://bitvavo.com/?a=98589B5FAD

Bitvavo

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geld
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je digital valuta / cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Het bedrijf is in 2017 opgestart en groeie al snel uit tot de grootste exchange in Nederland en timmert inmiddels ook aan de weg om internationaal groot te worden. Er zijn een aantal redenen waarom deze exchange zo hard en groeit en mensen het ook gebruiken.

  • Als 1e is het natuurlijk zo dat er steeds meer mensen ‘iets doen met crypto’, dus het aantal potentiele gebruikers wordt steeds meer
  • Ze hanteren lage transactiekosten (de kosten die je moet betalen als je iets koopt of verkoopt, dit is waarmee het bedrijf uiteindelijk geld verdiend). De handelskosten/transactiekosten variĆ«ren van 0,03% tot 0,25%. Op de meeste exchanges beginnen deze kosten bij 0.25% en lopen op. Overigens, als je een acount aanmaakt via deze link, kun je de eerste 1000 euro gratis verhandelen en heb je dus van je eerste aankopen geen transactiekosten die je moet betalen.
  • De gebruikersinterface van zowel de website als de app is aantrekkelijk: zelfs als je net begint met handelen in cryptocurrencies, dan snap je wat je moet doen, het spreekt redelijk voor zich. Veel exchanges bieden heel veel opties om grafieken te bekijken, andere aankopen en verkopen in te zien, etc. maar dat is allemaal afleiding van de uiteindelijke taak: kopen (of verkopen) van een cryptocurrency. Door heel veel dingen niet te laten zien, is het overzichtelijk en duidelijk. De website heeft daarnaast ook nog wel een advanced view als je dat echt zou willen, zodat je ook de dingen kunt zien die andere exchanges laten zien.
  • iDeal betaling je kunt dus op een vertrouwde manier geld naar je ‘Bitvavo rekening’ sturen en daarna meteen te gaan handelen. Veel (internationale) exchanges bieden vooral de optie aan om met een credit card cryptocurrencies te kopen, maar veel mensen in Nederland hebben dat niet, of willen gewoon met iDeal betalen.
  • Staking van cryptomunten. Een aantal cryptocurrencies hebben een soort beloning voor mensen die deze munten bezitten. Dit noemen ze staking, en bij een aantal munten kan dat ook op Bitvavo. Deze hebben dus voor Bitcoin (BTC) ook staking aan staan, als je dus bitcoin op je bitvavo wallet hebt staan, krijg je elke week gratis extra bitcoins bijgeschreven. Bekijk hier welke munten je kunt staken bij Bitvavo.

Daarnaast zijn er vast nog wel meer voordelen te noemen, maar dit lijstje zijn de meest belangrijke. De laatste tijd komen steeds meer munten beschikbaar op het platform (op het moment van schrijven bieden ze 156 verschillende digitale valuta aan), dus grote kans dat je favorierte munt hier te verkrijgen is.

Meer informatie over Bitvavo is te vinden op de website, en aanmelden kan natuurlijk altijd via deze link als je extra voordeel wilt met geen transactiekosten voor de eerste 1000 euro.