Je bekijkt nu Energie voordeel
Photo by RawFilm on Unsplash

Energie voordeel

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geld / Wonen
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Je kunt er de laatste tijd niet meer omheen: de kosten van je energie voorziening gaan omhoog. Voornamelijk gevoed door de stijgende gasprijzen gaan de electriciteitsprijzen ook snel omhoog. Nu is het niet enkel de energie kosten die omhoog gaan, maar ook de bezineprijzen en eigenlijk al je levensiddelen ook. Deze zaken hangen allemaal samen en daar kun je als particulier misschien niet veel aan doen. Wat je WEL kunt doen is eens orienteren of je er niet verstandig zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Want er zijn natuurlijk wel wat verschillen, maar ook veel overeenkomsten. Een gedeelte van je energie rekening zit in belastingen en leveringskosten: dit zijn kosten die je sowieso maakt en waarvoor het niet uitmaakt bij welke leverancier je zit. Het gaat erom hoeveel je gebruikt: hoeveel kWh aan electriciteit en hoeveel m3 aan gas. Dit is voor iedereen anders, afhankelijk van je situatie in je huis en wat voor apparaten je allemaal hebt. Het is dus handig om je eigen gebruik op te geven als je energie leveranciers gaat vergelijken. Vaak is het namelijk zo dat je zowel gas als stroom bij 1 leverancier afneemt. Heb je een gaskachel en kook je op gas, of kook je electrisch, en heb je een allesbrander of openhaard voor je warmte. Dit zijn zaken die nogal veel verschil maken in het gebruik en dus ook in de keuze van je energieleverancier. Want als je veel gas verbruikt, is het handig om te zoeken naar een leverancier met een wat lagere gasprijs. Doe je alles electrisch en heb je ook nog een laadpaal aan huis, dan lijkt het verstandiger om op zoek te gaan naar de meest gunstige kWh prijs.

Maar ook als die kosten niet veel lijken te verschillen, ook dan is het nog steeds een aantrekkelijke optie om over te stappen. Energieleveranciers willen je graag als klant hebben, en lokken je dus vaak met een aanbieding, directe korting, of gratis apparaten. Bekijk hier dus eens wat je kunt binnenslepen aan gratis items of directe korting als je overstapt van energieleverancier.